BPA ordningens mor Bente Skansgård er død

15.nov 2013

BPA  ordningens mor Bente Skansgård

Bente Skansgård, Ulobas «mor», døde 14.11.2013. Etter nærmere 30 års kamp for funksjonshemmedes frihet gjennom BPA, måtte hun gi tapt etter lang tids sykdom.

Bente Skansgård var «mor» til både Uloba og BPA i Norge. Vi hedrer hennes minne gjennom å la hennes egen stemme styrke oss i den videre kampen.

Les saken fra ULOBA her: http://www.uloba.no/aktuelt/arkiv/Sider/BenteSkansgaard_tilminne.aspx

– JEG HAR IKKE FÅTT DUSJET PÅ TO MÅNEDER

07.nov.13

Turid Fjelstad er MS-syk og føler seg sviktet av kommunen og får ikke den hjelpen hun trenger. Foto - Erik Hagen Fredriksstad Blad

Etter sykdom og opphold ved Fjeldberg sykehjem, mistet MS-syke Turid Fjeldstad (63) tilbudet om fem timer med personlig brukerstyrt assistent om dagen.

Les saken her: http://www.side2.no/aktuelt/article3707797.ece

Kommunen krever at CP-rammede Peter (22) varsler kjærestebesøk to uker i forveien

07.nov.13

Takket være Tromsø kommune er det slett ikke bare-bare for Peter (22) å besøke kjæresten Julie (21). Kommunen mener kjærestebesøk må avtales to uker i forveien.

Kommunen mener at det handler om å fylle opp vaktlister og å få turnuser til å gå opp. De viser også til at det er en utfordring å skaffe assistenter og vikarer som kan være med Peter til Alta.

Se og les saken her: http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/kommunen-krever-at-cprammede-peter-22-varsler-kjaerestebesoek-to-uker-i-forveien-4146137.html

Mener kommunen bryter loven

25. okt 2013

Tor-Inge får ikke personlig assistanse (BPA) fordi assistentene ikke har et eget rom «å trekke seg tilbake til»

Les saken fra Østlands-posten her: http://www.op.no/nyheter/article6948627.ece

Skal rettighetsfeste brukerstyrt personlig assistanse

2. okt. 2013

Erna Solberg og Siv Jensen avslørte i dag at Høyre og Frp er enige om å rettighetsfeste en ordning med brukerstyrt personlig assistanse for funksjonshemmede. Video: Tore Meek / NTB Scanpix

Se videoen her: http://www.dbtv.no/?vid=2712645501001